Cijelovita biografija

Od 1981. godine svira profesionalno. Počeo je u klubu „Mađarac”, u Radićevoj 32, sa sastavom „Royal 70”, sa kojim je već sa nepunih 17 godina svirao u hotelu „Intercontinental” (sadašnji „Westin”). U „Mađarcu” se upoznaje sa raznim glazbenicima koji su se u to vrijeme izmjenjivali u klubu.

1985. godine prelazi u „Tabasco band”, gdje svira s vrhunskim glabenicima na tadašnjoj hrvatskoj glazbenoj sceni: Marijo Igrec, Kruno Levačić, Mladen Baraković, Zlatko Bučević, Dražen Đerek, Saša Nestorović, Davor Križić, Mladen Grah, Sven Buić itd.

1993. godine svira na turističkom brodu „Dalmacija” sa Zdenkom Kovačićek i pokojnim Štefanom Patkajom.

1994. godine na dva mjeseca odlazi u Irsku, gdje nastupa po hotelima i pubovima s pjevačicom Lorraine Callaghan te povremeno s vrhunskim irskim jazz violinistom Patrick Collinsom. Nastupa i na Radio Dublinu, gdje svira uživo i prati Lorraine Calaghan sa gitaristom Draženom Đerekom.

Nastupa po Karlovcu s bubnjarem Željkom Mačešićem, s kojim u duetu svira swing i jazz standarde po klubovima i restoranima.

1995. godine osniva autorski i cover band „Rock&Roll control” u kojem sviraju Levačić, Baraković, Igrec, Miran Glinac, a kasnije Dražen Šomek i Andrija Malkoć. Snima se spot za pjesmu „Žena” (tekst i glazba Andrija Milić).

1996. godine band nastupa na Vodičkom festivalu sa svojom pjesmom “Smiješak molim” (tekst i glazba Andrija Milić), koja se povremeno može ćuti na radio stanicama.

1998. godine odlazi s obitelji u Nizozemsku. Nastupa kao pijanist i pjevač u „Holland Casinu” te po hotelima i restoranima diljem Nizozemske. Također daje i privatne satove iz klavira. Osim autorskih skladbi, za koje piše tekst i glazbu (albumi „Error” i „Smile”), Andrija Milić okušao se i na filmu:

2002. godine sklada glazbu za kratki film „Sigurna kuća”, režisera Kristijana Milića, koji spojen u omnibus „24 sata” dobiva prvu nagradu za debitanta na filmskom festivalu u Pulskoj Areni.

2004. godine završava svoj prvi kompletni album na engleskom jezik „SMILE”, koji snima u zagrebačkom studiju „Glazba”, vlasnika i producenta Vladimira Bednjaneca.

2007. godine radi glazbu za novi film Kristijana Milića „Živi i mrtvi”, za koji dobiva „Zlatnu Arenu“ na filmskom festivalu u Puli. Producent i aranžer za oba filma je renomirani hrvatski glazbenik i producent Krešimir Klemenčić.

2007. – 2009. godine svira po klubovima i restoranima u Nizozemskoj, solo te kao vođa banda „Swinging duet” u kojem se izmjenjuju razni glazbenici . Kad god se za to pruži prilika nastupa u Hrvatskoj sa svojim duetom/triom „SWINGING TRIO”, Antonom Šutejem i sinom Ivanom Milićem na solo gitari, uglavnom po Karlovačkim i Krčkim klubovima.

2010. godine odlazi u Beč, gdje nastupa solo te s lokalnim house bandom „LO JAM”.

2011. godine osniva ritam & blues band „A3”, s kojim do danas nastupa po bečkim i hrvatskim klubovima. U bendu sviraju Predrag Miljuš („Animatori”) i Saša Nikolić na bubnjevima. Band je snimio promo materijal i video spot s autorskom pjesmom „Woman” (u karlovačkom studiju “Creostar”). U međuvremenu radi se na zajedničkom projektu sa zborom „Čarobna frula”, iz Zagreba, koji vodi Marijan Milić.

2014. godine vraća se u Hrvatsku, gdje prati zbor „Čarobna frula” te sudjeluje na Svjetskim olimpijskim zborskim igrama u Rigi. U Latviji osvaja dvije srebrne i jednu brončanu medalju sa svojom kompozicijom „I got a feelin”. Iste godine završava glazbu za film „Broj 55”, sa kojim na filmskom festivalu u Puli osvaja osam zlatnih arena.

Home

Kontakt